• Як вибрати туристичний намет?

    07 Лютого
    Рубрика : Альпинизм, Туризм
    Как выбрать туристическую палатку?

    Якість спорядження найчастіше визначає комфорт під час відпочинку. Це повною мірою відноситься до намету. Вона може бути невеликою або просторою (на кількох людей), але має бути практичною, максимально зручною. Щоб правильно підібрати,купити намети, необхідно орієнтуватися на умови експлуатації. Оцінюють матеріал, який використовується для створення виробу, властивості, вид конструкції, інші характеристики.

    Призначення та види туристичних наметів: моделі на всі випадки життя

    Для відпочинку на природі – у лісі, на пляжі, відкритій місцевості – та походів використовують різні види наметів:

    Пляжні

    Більше схожі на легкі, практичні намети. Для виробництва використовують дуже легкий матеріал. Нерідко вироби не мають дна, що зручно – на розміщення намету, перенесення, складання не потрібно багато часу.

    Кемпінгові

    ЦеОсновнийвид, класика. Використовують мандрівники, які розбивають наметове містечко на відкритих місцевостях. Запропоновано декілька моделей для ночівлі, денного відпочинку. Всередині часто достатньо місця для розміщення кухні, зони для туалету, душу, кількох спалень, загальної їдальні. Ідеально підходять для постійних автомобільних виїздів.

    Трекінгові

    Схема збору-розбору, матеріал, місткість, розмір, вага, захист від вітру, вологи – все ідеально підходить для ночівлі у різних місцях. Трекінгові намети вибирають для тривалих подорожей, зокрема піших переходів.

    Високогірні – штурмові

    Вибирають часто для походів у гори. Полегшена конструкція важить лише 1–2 кг. Відмінною особливістю стає підвищений рівень захисту від вітру, снігу, дощу. Конструкція особливої форми з додатковими кріпленнями є стійкою, надійною. Однак важливо розуміти, що модель призначена для виживання в суворих умовах – її комфортною рідко можна назвати. В одномісних наметах недостатньо місця для комфортного розташування навіть однієї людини.

    Для зимової риболовлі

    Вироби невеликі, але вони чудово справляються з основним завданням – захист рибалки від морозу, вітру, холоду. Для виготовлення вибирають вологостійку, прогумовану тканину, що забезпечує вітростійкість. У днищі нерідко є отвори, деякі види обходяться без дна, що забезпечує зручне буріння лунок.

    Асортимент наповнюється іншими видами продукції. Покупці зможуть підібрати тенти, накриття для кухні та їдальні. Для організації санітарної зони запропоновані вироби із специфічним зовнішнім виглядом. Часто це вертикальна конструкція без дна, з одним тентом, розрахована однією людину.

    Сезонність

    Ще один важливий фактор, що впливає на вибір. Продукція за вказаною ознакою поділена на кілька типів:

    • Всесезонна чи зимова. Встановлювати можна будь-якої пори року. Моделі є високоміцними, підтримують оптимальну температуру всередині навіть при негативних температурах.
    • Літня. Виконана з легких тканин, що підходить для теплої погоди. При поривах вітру, похолоданні використовувати не варто.

    На вибір представлені одношарові, двошарові, тришарові модифікації. Перші та другі встановлювати краще ранньою восени, пізно навесні. Тут внутрішня частина виконана з щільної, стійкої до вітру тканини, тенти - з легкої, іноді сітчастої.

    Основні характеристики виробу: на що звернути увагу?

    Покупця мають цікавити не лише сезонність, особливості конструкції. Дуги, розтяжки, кількість кріплень, вентиляція, тамбур, кілочки, параметри, інші характеристики мають значення.

    Габарити

    Більшість моделей створюють за класичними схемами: для одномісного виробу ширина повинна досягати 60-80 см, двомісного - 120-130, ін. Параметри вказані виробником у схемі, як і варіанти розміщення, розкладання, фіксації. Звертати увагу досвідчені туристи радять на довжину - стандартно до 180-200 см. Висота ж має значення лише у випадку, коли користувач збирається всередині стає на повний зріст.

    Кількість тентів

    У суху погоду можна вибирати легкі одношарові моделі. Для відпочинку на морському або річковому узбережжі виріб не підходить. Для відпочинку набувають двошарові, тришарові модифікації з обов'язковою мембранною підкладкою, вологозахисним шаром.

    Тамбур

    Корисний відсік для зберігання речей. Він захищає від вогкого вітру і крапель, що особливо важливо для дощової погоди. У такому відсіку зручно розбивати польову кухню у негоду. При виборі намету варто звернути на параметри тамбуру (якщо необхідний). Деякі дуже маленькі, вузькі, інші – просторі та дозволяють стояти на повний зріст.

    Додатково слід оцінити кількість, якість дуг (найлегші з алюмінієвого сплаву, дешеві – з фібергласу), стропи та кілочки, вентиляцію та вологозахист, особливості складання та вагу.

Підпишіться на розсилку та отримайте одноразово знижку 10%

Ми в соц. мережах
© Інтернет-магазин Мандрівник 2005-2024