• Як вибирати черевики для сноуборду?

    21 Вересня
    Рубрика : Одежда и обувь
    Как выбирать ботинки для сноуборда?

    У даному виді спорту максимально важливим є правильний та виважений вибір спортивного спорядження. Швидкість, маневреність та успішність занять сноубордом залежать від кріплення, правильно обраної дошки, одягу, а також взуття. Черевики в цьому виді спорту є найважливішим і одним з основних елементів, без яких неможливо досягти хороших результатів та забезпечити собі безпеку. У процесі вибору черевиків для сноуборду особливо важливо пам'ятати, що тут не можна просто звернути увагу на колір та розмір. Хороші черевики для сноуборду оцінюються за типом шнурівки, матеріалами, жорсткістю та іншими параметрами, які варто розглянути детальніше.

    Основні критерії взуття для сноуборду

    Професійні спортсмени, які багато років катаються на сноуборді, знають про те, що їхня безпека та прогрес досягнень залежать від правильно обраної пари взуття. Варто звернути увагу на такі характеристики взуття для сноуборду:

    1. Розмір. Цей критерій є одним з основних та основних. Якщо у звичайному повсякденному житті їм можна в деяких випадках знехтувати, то у разі спорту таке нівелювання може бути згубним та травмонебезпечним. Нога має щільно прилягати пальцями до передньої частини та п'ятою до задньої. Для того, щоб знайти продукт, що максимально підходить за розміром, варто попередньо точно заміряти довжину ступні і вибирати, виходячи з цих показників. Щоб правильно виміряти довжину ступні, ногу варто поставити на рівний папір або картон і відзначити крайні точки пальців і п'яти. При визначенні розміру у домашніх умовах варто пам'ятати про похибки. У разі допустимі коливання показників досягають 2-3 мм. Повністю черевики прилягають до ноги після першої пари спусків. Якщо ви оберете взуття більшого розміру – воно не зможе утримати стопу під час спуску. Це може призвести до переломів або розтягувань. У магазині варто звернути увагу на кількох виробників та приміряти кілька моделей одного й того самого розміру. Ідеально у разі підбору розміру буде пройтися в новому взутті хвилин 10-15, поприсідати, зігнути ноги в колінах. П'ятка в хорошому взутті не повинна відриватися від устілки і ковзати.
    2. Жорсткість. Цей критерій черевиків для сноуборду є індивідуальним та підбирається, залежно від навичок спортсмена та терміну занять сноубордом та стилю катання. Наприклад, професійні спортсмени купують взуття з показником жорсткості 10. Проте, сноубордисти-початківці і любителі можуть використовувати взуття з жорсткістю 2-3. Існує кілька категорій жорсткості:
      • М'які. Показник жорсткості вбирається у 3 одиниць. Такі черевики максимально лояльні до помилок та невдач на трасі, гнуться та підлаштовуються під ногу, комфортні при початкових заняттях та тренуваннях.
      • Середній рівень. Максимальний показник жорсткості цієї категорії досягає 6 одиниць. Таке взуття є більш жорстким і підходить для початківців та просунутих спортсменів. Взуття із середньою жорсткістю добре передають рух на дошку і можуть використовуватись під час швидкісних спусків та екстремальних трас.
      • Жорсткі. Максимальний показник жорсткості, що досягає 10 позначок. Такі параметри використовуються виключно професійними спортсменами, оскільки підошва передає рух дошці миттєво. Вони можуть використовуватися на швидкісних та професійних трасах, де швидкість сноубордиста досягає 80 і більше кілометрів на годину.
    3. Шнурівка. Від цього критерію залежить міцність і стійкість під час спуску екстремальними і швидкісними трасами. Найбільш поширеним типом шнурівки є стандартний принцип «петля-шнурок». Однак, існує кілька більш надійних видів шнурування, що часто використовуються у професійному спорті.
    4. Відмінності чоловічих та жіночих черевиків. Сноубордичне взуття для жінок передбачає меншу масу тіла, а також нижче розташування литкового м'яза. Халява жіночого черевика має ширшу основу і низьку посадку. Взуття для сноуборду варто вибирати з м'якого матеріалу з певним показником жорсткості. Починати жінкам слід із рівня 4.
    5. Дитячі черевики виготовляються з більш м'яких матеріалів з огляду на той факт, що дитина не виконує на дошці складних трюків і не спускається з великих трас.
    6. Матеріал. Зовнішній черевик може бути виготовлений зі шкіри або синтетичних матеріалів. Багато хто вибирає шкіру через її натуральність. Однак взуття такого типу може швидко намокати та деформуватися при повсякденному використанні. Найбільш оптимальним варіантом буде вибір синтетичної тканини для зовнішньої обшивки. Внутрішній черевик виготовляється з матеріалу, який піддається термообробці. Це означає, що при розігріві внутрішньої частини до 90 градусів її можна побудувати під свою стопу і досягти максимального прилягання. Якісно виготовлене взуття для сноуборду приймає свою остаточну форму після першого розігріву і більше не потребує підстроювання та припасування. Підошва виготовляється із міцних матеріалів, має бути максимально тонкою для контролю руху. П'ята і шкарпетка такого взуття роблять скошеної форми для того, щоб запобігти ймовірності падіння.

    Додаткові критерії вибору

    Крім основних параметрів, існує ще кілька параметрів сноубордичних черевиків:

    • Внутрішній черевик має бути виготовлений з натуральних матеріалів та легко вийматися за бажання. Це потрібно для того, щоб у разі появи поту або попадання снігу внутрішню частину можна було легко зняти, випрати або просушити.
    • Покриття, яке знаходиться всередині спортивних черевиків , повинно мати антибактеріальне напилення або додаткові устілки з таким ефектом. Це потрібно для того, щоб під час занять спортом у закритому взутті не розвивався грибок і не накопичувалися шкідливі бактерії. Засіб від грибка також допомагає позбавитися неприємного запаху.
    • Підошва має бути виготовлена з міцних та ударостійких матеріалів. Під час заняття сноубордом дуже важливо, щоб нижня частина амортизувала основний удар при падіннях та стрибках і не травмувала ступні.
    • Найголовнішим є також комфорт. Незалежно від виду спорту та професіоналізму, всі черевики та кросівки повинні комфортно одягатися і не завдавати дискомфорту при носінні.

Підпишіться на розсилку та отримайте одноразово знижку 10%

Ми в соц. мережах
© Інтернет-магазин Мандрівник 2005-2024