• Як правильно вибрати кросівки для фітнесу?

    27 Серпня
    Рубрика : Одежда и обувь
    Как правильно выбрать кроссовки для фитнеса?

    Заняття фітнесом вимагають особливий «дрес-код» – зручний, еластичний одяг та комфортне взуття. З вибором спортивної форми все просто - важливим є лише натуральний матеріал, оптимальний крій, приємний дизайн і точний розмір. А ось із взуттям все набагато складніше. Як правильно її підібрати – у нашій статті!

    Які кросівки купити для фітнесу: основні фактори вибору

    Головний критерій, який потрібно слідувати при виборі взуття для будь-якого виду спорту – це якісне пошиття та матеріал. Лідирує, безумовно, натуральна шкіра, але останнім часом популярністю користується штучний сітчастий матеріал. Останній промокає під дощем, це треба брати до уваги, якщо ви займаєтесь на вулиці. Також звертайте увагу на наявність перфорації, без неї ноги будуть дуже потіти.

    Важливим є відчуття комфорту та легкості, тому підбирайте ідеальний розмір, щоб уникнути натирання та стискання. Великий палець ноги не повинен притискатися до кросівки. Під час навантажень ноги можуть набрякати і, відповідно, взуття починає давити. Але розмір не повинен бути взятий на виріст, адже під час підвищеної активності стопа повинна бути міцно зафіксована. Зверніть увагу на амортизацію: з нею значно зменшується навантаження на стопи та знижується ризик травмування.

    Занадто гнучка підошва не підійде для силових тренувань. Для кращого почуття рівноваги вибирайте спортивне взуття із низом із щільного матеріалу. Для людей, які страждають на плоскостопість, рекомендується купувати ортопедичні устілки. А якщо у вас немає проблем зі стопами, то сміливо замовляйте легке тренувальне взуття, яке підійде для бігу та аеробного навантаження. Це будуть дуже зручні кросівки для фітнесу , адже з ними комфортно стрибати, виконувати вправи на швидкість, робити розтяжку тощо.

    Шнурівка не менш важлива: віддавайте перевагу тим моделям, які не перетягують стопу. Добре відчуйте підйом: якщо він у вас високий, краще взяти м'якшу модель, яка сідає прямо формою стопи.

    Чим відрізняються кросівки для різних видів спорту?

    Якщо ви займаєтеся степом або аеробікою, вам підійдуть високі моделі. Вони розроблені для посиленої підтримки кісточки та мають помірно жорстку підошву. У них будуть амортизовані і шкарпетка, і п'ята.

    Для занять класичним фітнесом віддавайте перевагу легким та повітропроникним варіантам. Вони повинні бути високими для захисту та фіксації гомілкостопу.
    Моделі для занять бігом або спортивною ходьбою відрізняються гарною амортизацією пружинами або повітряними «подушками», масивною п'ятою та закругленим носком. Вони можуть бути оснащені протектором або шипами для тренувань на слизькій або кам'янистій місцевості. Як правило, матеріалом є шкіра, поверх якої є сітка.

    Тенісні кеди мають сильну підтримку збоку, щоб стопа фіксувалась під час поперечних рухів. Верх виготовляється із міцного матеріалу, а п'ята та носова частина взуття оснащена повітряними «подушками». Підошва на таких моделях завжди гнучка.
    Кросівки для командних ігор, таких як баскетбол або волейбол, мають підошву з каучуку та фіксований гомілковостоп. Футбольні бутси йдуть із шипами, розмір яких варіюється в залежності від покриття поля.

    Джазовики та балетки призначені для танців, тому основними параметрами для них є гнучкість, м'якість та легкість. Вони повинні дозволяти комфортно згинати стопу і тягнути шкарпетку.

    На тренуваннях у студії йоги, пілатесу чи стретчингу фахівці рекомендують займатися босоніж, адже у процесі суглоби та хребет не перевантажуються.

    Якщо ви відвідуєте різні види тренувань, вам слід підбирати універсальні моделі для спорту. Купуючи кросівки, не ставте у пріоритет їхній зовнішній вигляд, а в першу чергу дбайте про здоров'я ваших ніг. Універсальне спортивне взуття ідеально підійде для тих, хто не займається спортом професійно, але намагається вести активний спосіб життя.

    Важливо пам'ятати, що від правильно підібраної та якісної пари кросівок залежать не лише ваші успіхи у спорті, а й самопочуття загалом.

Підпишіться на розсилку та отримайте одноразово знижку 10%

Ми в соц. мережах
© Інтернет-магазин Мандрівник 2005-2024