• Трекінгове взуття

    14 Січня
    Рубрика : Одежда и обувь
    Трекинговая обувь

    Чи можна у звичайних кедах піти у похід? Звісно так. І в капцях можна, але чи буде Вам комфортно, зручно і найголовніше - безпечно? Ходити по міському асфальту, або ґрунтовою дорогою в полі і в лісі - це одне, а долати підйоми, спуски, кам'янисті ділянки - це зовсім інше.

    Що ж таке трекінгове взуття, для чого воно потрібне, чим відрізняється від звичайного, ми спробуємо розібратися у цій статті.

    Саме слово ТРЕКІНГ - це прогулянки пересіченою місцевістю, де можуть зустрічатися різні нерівності рельєфу. Для того щоб прогулянка була в радість, а Ви не відволікалися на різні незручності, необхідно правильно підібрати спорядження, зокрема взуття. Ви можете відправитися на прогулянку в гори на годину або два літа, або на тиждень взимку, відповідно, трекінгове взуття може бути різним. Це можуть бути сандалі, кросівки чи черевики.

    Трекінгове взуття має особливості, які відсутні у звичайному взутті:

    - підошва має відмінне зчеплення з поверхнею;

    - фіксує гомілковостоп, запобігаючи підвертанню стопи, навіть у сандалях це передбачено завдяки жорстким стрічкам на міцній липучці;

    - захищає стопу від можливого контакту з гострим камінням;

    - має високий рівень зносостійкості.

    Чи можна у трекінговому взутті гуляти містом? Звичайно - так, і при цьому в ній може бути зручніше, ніж у звичайній. Але за рахунок того, що в ній застосовані різні спеціальні технології та матеріали, вона дорожча за звичайну.

    Підвищений інтерес до активного життя та подорожей і, як наслідок цього – попит, викликав необхідність її активного виробництва. Перше трекінгове взуття було виготовлено під брендом Vibram.

    vibram.jpg

    Індустрія цього напряму добре розвивається, постійно різні бренди застосовують новітні технології та впроваджують власні розробки.

    Звертаємо увагу, що трекінгове взуття, як і звичайне, повинне застосовуватися по сезону. Якщо ви, наприклад, одягнете кросівки, призначені для трав'янистої поверхні взимку, не слід нарікати на їх властивості. Будь-яка модель повинна носитися за призначенням з огляду на навколишню температуру, вологість.

    Трекінгові сандалії призначені для літнього періоду, нога в них повністю відкрита, але п'ята надійно захищена від всіляких нерівностей та гострого каміння.

    Трекінгові кросівки . Ця лінійка розроблена для бігу або подорожі горами, лісовими стежками. Як правило, вони низькі, не закривають гомілковостопний суглоб.

    Полегшені трекінгові черевики . Призначені для ходьби з важким рюкзаком пересіченою місцевістю, високі. (Вони значно вищі кросівок).

    Тяжкі трекінгові черевики. Такі черевики витримують більш важкий вантаж, міцно підтримують гомілковостоп і призначені для тривалих переходів високогір'ями з кам'янистим рельєфом. У них переконливіший вигляд, ніж у перерахованих вище, зазвичай такі ж високі, як і полегшені.

    Бренди з виробництва трекінгового взуття, конкуруючи між собою, привертають увагу покупців різними особливостями своїх моделей: матеріалом, дизайном, зносостійкістю. Для виготовлення взуття використовуються мембранні тканини, які забезпечують захист від вологи, одночасно добре вентилюють повітря. Для зимових моделей додатково використовуються утеплювачі.

    Не завжди використовуючи трекінгове взуття, отримуєш потрібний результат через те, що на нозі одягнені звичайні шкарпетки. Тільки в комплексі, при правильній системі одягу працюють мембрани та спеціальні просочення. Тому при покупці взуття рекомендуємо звернути увагу на відповідну категорію шкарпеток .

    Виробників трекінгового взуття досить багато, наприклад: Alpine pro, Alpinus, Asolo, La Sportiva, Salomon, Scarpa, Teva, Travel-extreme, TreZeta, VasQue, Zamberlan. Але у кожного є своя родзинка, свої неповторні моделі, свої форми та колодки, що відрізняються від інших брендів, які можуть по-різному підходити різним людям.

    Говорячи про виробників трекінгового взуття, звертаємо вашу увагу на італійський бренд Scarpa. Історія розвитку бренду розпочалася ще у 1938 році, і щороку компанія розвиває свої технології. Це один з найбільш продаваних брендів по всьому світу, тому що створений людьми, які мають безпосередній та багаторазовий досвід подорожей. Моделі зручні, довговічні, міцні, яскраві. Щоб оцінити якість взуття, її слід спробувати на маршруті. І цілком можливо, комусь більше підійде взуття одного бренду, а комусь іншого. У будь-якому випадку, будьте впевнені, що ви купуєте пару, призначену для використання в екстремальних умовах, що має комфорт і якість. Взуття в магазинах купують не тільки альпіністи, туристи, а й рибалки, мисливці, спортсмени. Трекінгове взуття розраховане на різні погодні умови, температуру. Вона зносостійка, міцна, зручна, добре тримає тепло. Звичайне взуття не дасть вам той комфорт та захист від вологи, як трекінгове взуття.

Вам можуть бути цікаві

Підпишіться на розсилку та отримайте одноразово знижку 10%

Ми в соц. мережах
© Інтернет-магазин Мандрівник 2005-2024