• Рейтинг термобілизни – критерії вибору, огляд виробників, найкращі моделі

    20 Липня
    Рубрика : Про снаряжение
    Рейтинг термобелья – критерии выбора, обзор производителей, лучшие модели

    Термобілизна – це нижня білизна з функцією збереження тепла та відведення вологи. Воно набуло поширення завдяки легкості, тонкій структурі і при цьому не втрачає своїх якостей, навіть при інтенсивному зниженні температури клімату. Використовується переважно спортсменами чи туристами, чиє хобі – відпочинок у зимовий період. Класифікація одягу чисельна. Види, правильний вибір, брендові пропозиції та рейтинг термобілизни – далі у статті.

    Види термобілизни та рекомендації щодо вибору


    Сучасна термобілизна – це комплект одягу із різними функціями. Наприклад:

    1. Що зберігає тепло власного тіла. Воно досить добре для пасивних прогулянок, побутових занять. Повітряний пористий прошарок чудово зберігає температуру довгий час. Для виробництва, разом із синтетикою використовуються натуральні тканини – бавовна, шерсть. Синтетичні нитки, порожні всередині, посилюють ефект збереження тепла та полегшують вагу комплекту. Мінус білизни з натуральними волокнами - швидка зношування та деформація через натуральні матеріали.

    2. Виводить вологу від інтенсивних занять спортом. Майже повністю складається з синтетичних волокон, що не вбирають піт з поверхні тіла, і тим самим не створюють дискомфорту для спортсмена. Тонка, приємна на дотик, легка спортивна білизна , яка не сковує рухів, призначена для носіння під основною формою. Навіть після активних та тривалих занять комплект залишається повністю сухим. Тіло не зазнає переохолодження. Мінус виду - синтетика, що погано відбивається на самопочутті при індивідуальній непереносимості - алергія, свербіж шкіри.

    3. Комбінація функцій. Подібні комплекти – двошарові. Прилеглий до тіла – вологовивідний, другий – зігріваючий. Особливість комплекту на всі випадки життя – використання у виробництві натуральних та синтетичних тканин. Це запобігає одягу від деформації, він менше зношується. Білизна приємна для тіла, гіпоалергенно, догляд звичайний - звичайне прання.

    Отже, для правильного вибору комплекту термобілизни перше значення має на меті придбання - повсякденне носіння, постійні або разові фізичні навантаження, спокійне проведення часу - риболовля, полювання або активні заняття спортом. Друге – час або сезон використання – зима, міжсезоння. Важлива гендерна приналежність – чоловіча білизна, жіноча, дитяча або унісекс. Звертаємо увагу на склад тканини. Ну і відповідно на ціну.

    Огляд брендових комплектів термобілизни.


    Отже, якої фірми купити термобілизну? Простому обивателю, переконається як запропонований комплект відразу – складно. Висока ціна – не завжди показник якості. Тому нижче представлено кілька брендових варіантів для полегшення завдання покупцю. Крім комплектів, що складаються з штанів, кальсон, футболок з довгим рукавом та водолазок, пропонуються шкарпетки, рукавички, шоломи та інші аксесуари. Огляд термобілизни:

    • CRAFT ACTIVE . Шведське виробництво. Комплект, що складається з футболки та кальсон. Ефективно для занять спортом - відведення вологи, плоскі невідчутні шви, щільне прилягання, що не сковує рухів. Різноманітний асортимент комплектів та окремих одиниць. Ціна у середньому від 700 грн.

    • Terra Incognita – термобілизна від українського виробника. Матеріал – 100% натуральні волокна шовку, шерсті, бавовни. Комплекти у кількох виконаннях – чоловічий, жіночий, дитячий варіант. Підходять для повсякденного носіння або для разових туристичних вилазок. Нестача – висока вартість. За комплект доведеться віддати близько 1,5 тис. грн. Крім традиційних кальсон та водолазок, бренд пропонує комбінезони та шапки-шоломи.

    • Baleno . Китайський бренд пропонує універсальну термобілизну, переважно для зимового відпочинку - рибалки, полювання. У плюсах – швидке відведення вологи та збереження тепла при малорухливості. Білизна не деформується, еластична та м'яка. Для активних навантажень такі комплекти можна використовувати в тандемі з додатковим теплозберігаючим шаром. Ціна Кальсон доступна - 420 грн.

    • 4F . За відгуками покупців бренд лідирує в популярності. Комплекти універсальні – розраховані на дорослих жінок, дітей та вагітних. Склад тканини – синтетика + натуральна шерсть та бавовна. Додаткова перевага – низька ціна – за «дорослий» комплект доведеться віддати лише 610 грн.

    • Lasting . Професійна термобілизна. Виробник розраховував його на зимові види спорту – лижі, сани, ковзани. Тонкий, безшовний, спеціально зонований – водовідвідні ділянки розташовані там, де потовиділення найбільш інтенсивне. Важливо - цей варіант не зберігає тепло, комплект призначений залишатися сухим, не даючи переохолоджувати тіло. Ціна висока - за футболку з довгим рукавом доведеться віддати до 1500 грн. В асортименті – кальсони, сорочки, водолазки.

    • Zajo . Переважно жіночий теплозберігаючий одяг для занять спортом та активного способу життя. Білизна приваблива за дизайном – ефектні кольори, крій по фігурі, широкий розмірний ряд. У комплектах пропонуються штани, водолазки та футболки. Ціна – комплект від 1 тис. грн.

    • Viking . Виробник – Польща. Комплекти термобілизни призначені для дітей та підлітків – унісекс. Зимові прогулянки, активні ігри, тривале перебування у холодному кліматі – комплект успішно справляється із необхідними умовами дитячого розвитку. М'яка, приємна на дотик, з плоскими швами, що не викликає алергії, білизна має цілком доступну вартість - від 750 грн. за комплект. Асортименти широкий.

    Негласне правило – найкращі виробники термобілизни ті, чиї країни мають суворий клімат – не завжди. Тому рекомендовано звернути увагу не лише на географічну приналежність бренду, а й відгуки про нього.

Підпишіться на розсилку та отримайте одноразово знижку 10%

Ми в соц. мережах
© Інтернет-магазин Мандрівник 2005-2024